Basme de zi

Prietenia este ca drogurile

Leave a comment


Din multe puncte de vedere prietenia se aseamna cu drogurile si efectul lor asupra ta. De aceea consider necesar sa clasificam cu atentie in categorii bine definite persoanele cu care ne asociem.

1.Prietenia iarba.

Este acel gen de prieten care il vrei mereu prin preajma cand lucrurile se cam darama in jurul tau. Pur simplu iti ofera idei geniale de fiecare data, care nu se pot transforma in realitate. Este acel prieten amuzant, care te asculta ore in sir cum debitezi despre fostul sau fosta, despre problemele tale cruciale (cand sa bagi la pariuri si cand nu, ca ti-ai pierdut toti banii la pacanele si lista continua). Este mereu sufletul petrecerilor de camera. La ture interminabile pe Tomis sta asa linistit in dreapta ta si nu te condamna ca e 5 dimineata si tu porti ochelari de soare. Acel prieten pe care te poti baza mereu cand vrei sa faci nimic.

2.Prietenia cocaina.

Ei bine acesta este prietenul cu care te mandresti mereu ca il cunosti. Mese in club, debandada, nopti incredibile de care nu iti amintesti nimic pentru ca iti cam rupe filmul de fiecare data. Cu el simti ca poti muta muntii din loc. Faceti chiar si afaceri(el e cel pe care oamenii il apreciaza cu adevarat si se inghesuie sa plateasca efectiv aerul respirat in preajma sa) pentru ca aveti timp de absolut orice deoarece somnul nu prea exista. Este cel cu care ai trait cele mai nebune aventuri despre care atunci cand vorbesti lumea crede ca e SF ( sau deja stai prea mult cu prietenul iarba). El este intruchiparea White Sensation all the time.

3.Prietenia timbre.

Este acel prieten pe care il ti ascuns. Il cunosti doar tu, iti stie toate secretele si arata altfel de fiecare data(pentru ca nu exista decat in mintea ta)

4.Prietenia porcarii legale.

Acest prieten l-ai cunoscut clar intr-un moment de criza al vietii tale(cocaina si iarba cam ard buzunaru). Prietenul iarba si cocaina iti ofera cateva indicii cum ca ar fi cam bulangiu (daca e baiat) sau bagaj ieftin (daca e fata)  dar tu nu prea asculti pentru ca ti-a castigat usor increderea. Incepi sa ii povestesti secrete doar de tine stiute, sa oferi suport si compasiune uitand ca acest prieten nu isi poate intrece niciodata conditia si nu merita timpul tau. In final ramai dezamagit cand constati ca nu are calitate in nici un fel dar devine necesar in viata ta precum cacarea.images

Concluzia? Mult mai important sa stai aproape de cei care prin tot ceea ce reprezinta stralucesc si te ajuta sa te dezvolti ca persoana chiar daca uneori lipsesc din peisaj( valabil si cu drogurile, mai bine mai putin si bun decat mult, prost si ieftin).

Uneori omul trebuie sa se loveasca si de oameni fara substanta, animale de companie, ca sa isi dea seama cat de sus au urcat pe scara si sa continue lasand in urma cei care nu au dreptul sa stea umar la umar alaturi.

Prin asocierea cu un individ inferior putem realiza cine suntem de fapt si incotro ne indreptam.

Advertisements

Author: basmedezi

in acest ciclu numit viata incerc sa imi gasesc un loc. Calatoresc fugind de mine dar umbra cu care m-am nascut imi urmareste continuu pasii asa ca obosind ma asez la soare si privesc inspre sine gasind ce am cautat in toata aceasta alergare plina de suferinta..m-am gasit pe mine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s