Basme de zi

Puteti ramane prieteni dupa o despartire?

Leave a comment


Puteti ramane amici si dupa o despartire?

De multe ori m-am intrebat cum poti sa urasti  o persoana care ieri insemna totul. Cred ca lucrurile sunt destul de evidente. Atunci cand iubesti cu pasiune si oferi totul, urasti cu aceeasi intensitate. Si totusi exista  o posibilitate sa ramaneti amici dupa ce ati incetat sa impartiti acelasi pat?

Cred ca este foarte importanta calitatea celor implicati in relatie. Aici ma refer la gradul de maturitate, intelegere si respect autentic de sine. Un individ care se intelege perfect pe sine pricepe cand o anumita persoana devine daunatoare pentru viata lui si poate pune punct inainte sa se declanseze un amalgam de sentimente confuze, de frustrare si resentimente.

Se spune ca viata te rasplateste cu un nou buna daca stii sa spui la timp pa. Oamenii cred ca e de datoria lor sa raman in relatie pana cand ultima sansa s-a spulberat, pana ajung la fundul sacului si la limita rabdarii. Eu una considecar ca semenele plecarii devin evidente cu mult inainte sa aruncam vorbe sau electrocasnice in partener.

Daca el este mereu ocupat, uita ca este o zi importanta unde ai vrea sa fie prezent, nu ne mai face sa ne simtem dorite ci chiar contrariul, scazandu-ne respectul de sine. Orice alta activitate este mai importanta decat sa petreaca timp cu noi, nu este acolo cand ai nevoie, nu raspunde decat cand are chef, inseala, minte. Oare astea nu sunt de ajuns pentru tine sa spui pa unui iubit si buna unui nou amic?

Ca iubiti puteti sa nu fiti pe aceeasi lungime de unda, dar se poate dovedi un prieten devotat care sa ramana acolo pana la final. Aici eu cred ca intervine si orgoliul nostru. Adica ce, alta e mai buna decat mine, alta reuseste sa il puna cu botu pe labe si eu nu? Nu, in nici un caz. Exista un moment propice al schimbarii pentru fiecare individ si o persoana care sa se sincronizeze cu momentul. Nu esti tu pentru aceasta persoana dar pentru alta vei fi cu certitudine daca stii sa zici la timp pa si nu iti irosesti timp pretios.

Si pentru barbati e la fel. Daca ea incepe sa zica minciuni care par nevinovata doar ca sa petreaca mai mult timp cu alte persoane, nu apreciaza nimic din ce faci, iti gaseste mereu defecte, este mult prea geloasa si posesiva(pentru ca numai are incredere in ea sau te inseala) fara sa ii oferi un motiv pertinent, nu iti suporta prietenii si nici nu se chinui macar de dragul tau sa afiseze un comportament decent vizavi de ei, nu iti suporta familie si incearca sa te indeparteze de ea, este mereu obosita, nervoasa si pusa pe certuri interminabile si inutile. Deja nu te mai atrage dar esti obisnuit cu rutina in doi. E mai bine sa pleci dintr-o relatie care te face nefericit.

Poate ca oamenii ar trebui sa invete sa numai incerce sa controleze situatiile ci sa le accepte. Un final anunta un nou inceput. De ce sa iti este frica de nou? Daca ce ai acum nu te multumeste e timpul sa te pregatesti pentru a zambi si poate spunand la timp pa te scutesti de drama si te alegi pe langa un sentiment de pace interioara cu un nou partener de drum cu care sa nu imparti patul cum erai invatat ci multe aventuri frumoase.

E mai bine dupa o relatie sa ramai cu un amic nu cu un dusman! Asta depinde doar de tine.

1780872_703951012988343_1535687803_n

 

Advertisements

Author: basmedezi

in acest ciclu numit viata incerc sa imi gasesc un loc. Calatoresc fugind de mine dar umbra cu care m-am nascut imi urmareste continuu pasii asa ca obosind ma asez la soare si privesc inspre sine gasind ce am cautat in toata aceasta alergare plina de suferinta..m-am gasit pe mine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s