Basme de zi

TOATE SE INTAMPLA CU UN SCOP ?

Leave a comment


Toate lucrurile se intampla cu un scop. Am citit de atat de multe ori aceasta propozitie incat de fiecare data cand o vad am un sentiment de repulsie.

vinul-rosu-aliment-18330983

M-am saturat efectiv de aceast bandaj pe rana. Nu a fost sa fie, nu era momentul, poate maine si la sfarsit o arunca pe asta… toate se intampla cu un scop. Bun, perfect de acord daca toate lucrurile sunt oranduite dupa un plan clar si se intampla intr-o succesiune perfect aranjata in care oamenii si situatiile se inlantuiesc pentru a forma un rezultat, pentru a indeplini un scop anume. Care este acela ?De ce totul este cufundat in ceata?

De ce te simti pierdut daca lucrurile ar trebui sa te elibereze? De ce suferi atunci cand muncesti ani de zile pentru implinirea unui vis care se naruie asemenea unui castel de nisip daca toate se intampla cu un scop? Atunci te opresi pentru o clipa pentru a-ti pune intrebarea… Unde ma aflu acum? Iar trebuie sa o iau de la capat si toate astea pentru ce? In definitiv care este ideea? Despre ce vorbim aici?

Uneori  incercand sa urci culmi inalte realizezi  la finalul drumului ca privelistea nu este cea la care te-ai asteptat. Ca drumul in sine a fost placerea ta si nu destinatia. Si urci scari doar pentru a cobora iar de dragul urcatului.

Asta poate reprezinta esenta vietii drumuri cu un aparent final care se inlantuiesc pentru a forma un scop ce nu ne elibereaza pentru ca il vom afla  atunci cand am pornit pe alt drum care ne-a captat in totalitate atentia si energia…

Si poate multi dintre noi visam la o casa cu gradina si copii care se chinuie sa zica mama sau tata dar nu e momentul potrivit pentru ca….Si aici intervin o mie de motive si nici unul. Si zicala fenomenala Toate cu un scop, toate la timpul lor. Si cand e timpul potrivit de fapt?

Te zbati intre a straluci pe ierarhia sociala, zambind in fata aplauzelor dar intorcandu-te acasa intr-un pat de doua persoane in care esti doar tu. Si atunci iti amintesti ca ai fi vrut casa aceea cu gradina si copii care se chinuie sa te strige. Dar ghici ce…ai ales sa iti construiesti singur viata fara ajutorul nimanui si acum nu poti primi pe cineva acolo decat ca simplu vizitator.

Deci intrebarea este, ce ne face fericiti azi poate deveni sensul de maine?

Fericirea este o constanta care se schimba permanent pentru ca TOATE SE INTAMPLA CU UN SCOP.

Advertisements

Author: basmedezi

in acest ciclu numit viata incerc sa imi gasesc un loc. Calatoresc fugind de mine dar umbra cu care m-am nascut imi urmareste continuu pasii asa ca obosind ma asez la soare si privesc inspre sine gasind ce am cautat in toata aceasta alergare plina de suferinta..m-am gasit pe mine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s